La Firma
Equip
Árees de pràctica
Artícles
Contacte
Últimes notícies

  Nota Legal * CIF.B64874365
Disseny web Anunzia
 

 
Curriculum

Quaestio Iuris Advocats és un despatx jove que, nogensmenys, tresoreja un cànon d'excel·lència en la prestació de
serveis jurídics i compta amb una equip humà altament preparat, amb una àmplia experiència acadèmica i
professional en les seves respectives especialitats.


Manuel Hatero Jiménez
Advocat i Soci director.
 


TRAJECTORIA PROFESSIONAL
Després d’una dilatada trajectòria en el sector hoteler des de l'any 1996, ha exercit l'advocacia com a professional liberal col•laborant de forma estable amb diferents despatxos amb seu a Barcelona i al Vallés, arribant a ser soci i responsable dels departaments de Dret Civil i Processal d'algun d'ells. També ha estat al capdavant del Departament Jurídic del Servei d’Habitatge Jove i Social de l'Ajuntament de Barcelona.

Al maig de 2008 va fundar Quaestio Iuris Advocats; essent el soci director i responsable de l'àrea de Dret Civil i Dret Processal.

Acumula una contrastada experiència en l'assessorament i defensa dels interessos tant de grans com a petites i mitges empreses, particulars i institucions públiques. Posseeix una àmplia cartera de clients entre els quals destaquen importants companyies asseguradores, mútues de previsió social i accidents de treball, empreses industrials i de serveis d'àmbit nacional i internacional o federacions i entitats esportives.

Les seves principals árees de práctica són:
- Dret Civil
- Dret Processal
- Dret Turístic.
- Dret de l'Esport.


ACTIVITAT DOCENT I INVESTIGADORA

- Professor col·laborador de Dret Civil a la Universitat de Barcelona.

- Lletrat col·laborador de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics

- Coordinador tècnic i d' autors del Diccionari Jurídic Català
(pulblicació on-line de l'Institut d'Estudis Catalans). També redactor de diverses entrades de dret civil.

- Doctorat en Dret Civil Patrimonial.

 1. Reconeguda en data 30/11/2010 la Suficiència Investigadora amb la qualificació d'EXCEL·LENT per la UNIVERSIDAD NACIONAL DE EDUCACIÓN A DISTANCIA (Madrid).
 2. Tesina defensada el 23 de juny de 2010: "El derecho de obligaciones y contratos de Cataluña ante el reto de su Codificación".
 3. Actualment està preparant la tesis doctoral en dret d'obligacions i contractes de Catalunya i, més concretament, relativa als "supòsits d'ineficàcia contractual al dret civil català" al Departament de Dret Civil de la Universitat de Barcelona.

- Becari de col·laboració en el Departament d’Història del Dret i les Institucions de la Universitat Internacional de Catalunya. Entre els anys 2004 i 2006 Ajudant del Professor Titular, Dr. Josep Serrano Daura.


Comunicacions i conferències.

 1. "El projecte del Diccionari Jurídic Català". Comunicació en la IX Jornada de la SCATERM: Terminologia i llenguatge jurídic, el 18 de maig de 2011 a la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 2. “La codificació de la part general del Dret d’obligacions i contractes de Catalunya: la qüestió competencial com a principal problema en relació amb les bases de les obligacions contractuals”. Comunicació a la primera ponència de les XVI Jornades de Dret Civil Català de Tossa (Setembre de 2010).
 3. Presentació del Diccionari Jurídic Català on-line", conferència al Col•legi d'Advocats de Barcelona (Secció de Cultura) el dia 23 de novembre de 2011.

Llibres


 1. Lliçons d’història del Dret I (ISBN: 84-931088-9-8) Barcelona (2003); Lliçons d’història del Dret II (ISBN: 84-931088-7-1) Barcelona (2005). Ambdós en col·laboració amb el Dr. Josep Serrano i Daura.
 2. Reembolso de gastos por asistencia sanitaria transfronteriza (ISBN: 978-84-19268-03-0). Obra col·lectiva. Capítol 9. “Concurrencia de cobertura sanitaria pública y seguro de asistencia sanitaria en viaje: la compañía aseguradora del turista comunitario como tercero obligado al pago”. Madrid 2014. Ediciones Francis Lefebvre.


Articles i comentaris jurisprudencials:

 1. El retraso del contratista en la conclusión de la obra como causa de resolución del contrato. Actualidad Jurídica Aranzadi num. 792/2010.
 2. Los honorarios profesionales y las diligencias preliminares. Práctica civil legal Today (Aranzadi).2010.
 3. Conviene que preparen el escrito de preparación. Práctica civil legal Today (Aranzadi). 2009.
 4. El nuevo Código Técnico de la Edificación. Revista V-Lex. 2006.
 5. Responsabilidad patrimonial de la Administración, omisión y seguridad ciudadana en la Jurisprudencia del Tribunal Supremo. N nº119 (2004) de la revista jurídica AYUNTAMIENTO XXI del grup DIFUSIÓN JURÍDICA.

FORMACIÓ ACADÈMICA

- Doctorat en Dret Civil Patrimonial. Suficiència Investigadora amb la qualificació d'EXCEL·LENT per la UNIVERSIDAD NACIONAL DE EDUCACIÓN A DISTANCIA (Madrid).

- Màster en Dret Inmobiliari i Urbanístic. Campus del IL•LUSTRE COL·LEGI D’ ADVOCATS DE BARCELONA. Acreditació col·legial com especialista en Dret Inmobiliari.

- Llicenciat en Dret. UNIVERSITAT INTERNACIONAL DE CATALUNYA (Barcelona), Facultat de Ciències Jurídiques i Polítiques.

- Diplomat en Turisme. UNIVERSITAT POMPEU FABRA (Barcelona). Premi extraordinari fi de carrera i diploma honorífic de reconeixement acadèmic al millor expedient de la promoció 1998.


Idiomes

Català, Castellà, Anglès, Rus i Italià


 Castellano Home Home